За да ми генерира програмата протокол по чл. 117 трябва първо да осчетоводя в свободни счетоводни операции заприходяване на стоката по инвойс със съответните реквизити. Второ /да въведа инвойса като доставчик във валута и тогава автоматично ми се генерира протокола с автоматичен пореден номер протокол и т.н. Това е специфика на различните счетоводни продукти.
Аз не коментирам какво съдържа протоколът, но при въвеждането му в счетоводството не се изисква въвеждане на номер на чуждата фактура въпреки, че като реквизит номерът съществува в самия протокол.
че като реквизит номерът съществува в самия протокол. Сама го цитирате и същевременно го отричате. Колежке  ,ако сте имали случаи относно спецификата на номерата,моля помогнете иначе е безпредметно да коментираме други неща които сами ясни. Благодаря!
Моля....протокол по чл.117 при създаването му се изискват от програмата ни номер дата и доставчик от Европейски съюз в случая Полша. Не знам кой как си въвежда в програмите си ВОП -те ,но при се въвеждат задължително.

Какво се посочва в протокола

Протоколът по чл.117  ЗДДС задължително съдържа: номер и дата; името и идентификационния номер за целите на ДДС на доставчика, под който е осъществена доставката, издаден от друга държава членка.  Посочва се и идентификационен номер по чл.84 ДОПК на доставчика на стоки.

Необходима е да се посочи номер и дата на фактурата, когато фактурата е издадена до датата на издаване на протокола.

Посочват се количеството и вида на стоката или вида на услугата.

В протокола се посочва дата на възникване на данъчното събитие по доставката. Данъкът е изискуем от лицето, което извършва придобиването, на основание чл.84 ЗДДС. Изискуемостта на данъка настъпва на 15-ия ден на месеца, следващ  месеца, през който е възникнало данъчното събитие (чл.63,  ал.3 от ЗДДС) или на датата на издаване на фактурата, когато тази фактура е издадена преди 15-ия ден на месеца, следващ месеца, през който е настъпило данъчното събитие (чл.63, ал.4 ЗДДС). Начисляването на данъка се извършва с протокол, който се издава не по-късно от 15 дни от датата, на която данъкът е станал изискуем.
с се изисква въвеждане на задължителни реквизити .
Въпроса ми е към номерата на фактурите, а не начина и поредността на осчетоводяване на ВОП.
Преди протокол трябва да заприходя стоката .
Хм в счетоводна програма имам предвид осчетоводяване на Вопове .
Здравейте! Имам следния казус: Имам доставки от Полша със следните  номера и хронология на фактури:

1/Faktura EU:T05/FVUT/004/2016 дата 19.07.2016
2./Faktura EU:T09/FVUT/001/2016 дата 12.08.2016
3./Faktura EU:T09/FVUT002/2016  дата  02.09.2016

За мен са странни номерата и не знам какви реквизити № на фактура  да вписвам. Моля за съвет ,ако някой е работил с Полша и знае спецификата на техните № фактури. Благодаря предварително!
При Вас ще се получи ситуацията на породени деца.
Ако не е проблем за доктора - променете термина с тези 2 дни.
Никаква ПЛАТЕНА отпуска, ако това е имала предвид счетоводителката.
Така ще получавате за второто си дете същото обезщетение, каквото сте получавали за първото до 410-тия календарен ден.
Ще имате право на 50% за първото дете, до навършване на 2-годишна възраст. За това обезщетение попълвате и подавате приложение № 4.
Също така може да прехвърлите правото на отпуска за гледане на първото дете на бащата, баба или дядо, но непременно след издаване на болничния за 45 дни преди термина.
[/quote



Имам аналогичен случай  ,майка  която очаква второто си дете преди навършване на 1-вото детенце 2годишна възраст какво трябва да вписва в приложение 4 към чл.5 от КСО/ако не се лъжа/Тя е подала това приложение за получаване обещетение за отглеждане на дете до 2 год.Предполагам целта на това заявление е да получава 50% от него при описаните по горе обстоятелства.
Благодаря за бързите отговори.Хубав и усмихнат ден!
Здравейте !
Лице ,което е постъпило на работа на 20.09.13г. и е на срочен трудов договор (3м.).На 13.11.13 излиза в болничен до 19.11.13г. ,след 3 дни влиза в болница и ще получи болничен от 20.11.13 г. до  09.12.13 г. .Преди това лицето е било редовен студент .Въпросът ми е ще  бъдат ли изплатени болничните при положение ,че лицето няма 6 месеца трудов стаж.
Здравейте !Дано да не съм досадна с въпроса си ,но от толкова четене не ми става ясно технологията на попълване на декларацията,  относно получен  през м.03. и  внесен данък дивидент от дялово разпределение ,за което благодаря предварително!
Благодаря за отзивчивостта ,но вчера доста време чаках за малко помощна сламка и накрая сама се разтърсих, отне ми доста време ,но се справих и сама някак и подадох болничния в НОИ днес.
Моля за малко помощ колеги не сам работила с програмата или да ме насочите за указание по програмата.В НОИ не намерих нищо относно програмния продукт за болнични.
Моля за помощ ,тъй като не съм пускала до сега болничен .Имам програмата на НОИ ,но не съм сигурна в кодовете.Болничен се отнася за придружаване на дете в болнично заведение до 3 години./диагноза/бронхиална астма-пристъп/.
  :(Колеги ,моля за съдействие колко е лихвата за забава  плащане на ДДС или да ми кажете каде да намеря калкулатор за данъци и др.Благодаря предварително :exclaim:
Каде мога да проверя колко е лихвата за забава на невнесено ДДС в определения данъчен период?
Благодаря Ви tania_gan !Приятен ден и релаксираща събота и неделя.
На служителят "Х" му е слючен ТД -безсрочен от 28.03.2008г. и да започне работа на 01.04.2008г.до тук е ясно .
1 въпрос.Коя дата се вписва в тр.книжка за постъпване на работа ?......./вписана 01.04.2008г./
Служителят" Х "подава молба за напускане и му е уважена по чл.326 /с предизвестие/.Датата на молбата е 20.01.2011 и предизвестието започва от 21.01.2011.На работа е вкл.до 19.02.2011-неработен ден./30 кал.дни/
2.въпрос.Колко е прослуженото време във Фирмата.........../вписване 2г.10м.21дни/
3.въпрос.Коя дата се вписва за прекратяване на тр.взаимоотношения в тр.книжка............... ./Вписване 21.02.2011/
4.въпрос. Може ли заповедта да бъде от 21.02.2011г?
5.въпрос .В УП-2 коя е крайната дата на тр.стаж?
Благодаря предварително,но не съм сигурна в правилното вписване.
Имам един казус ,който не мога сама да реша.Служител на тр.договор ,който става управител с решение на управителен съвет на ООД.Да премине на Договор за управление и контрол.Разбрах ,че от 2008г. вече Дук-те са без осиг.книжки.Какво трябва да направя от тук насетне.Благодаря предварително!